ibrahim celik

10 Haz 20221 dk.

HERKESİN EBEDİ YAŞAMA DUYGUSU VARDIR

Herkeste ebedi yaşama duygusu vardır. Her insan, hiç ölmeyecekmiş gibi davranır. Ahiret inancı bu duyguyu tatmin eder. Kendini tanrı edinenlerinden kimileri duygularını reenkarnasyon ile tatmine çalışır. Yani öleceklerini ve yeni bir bedende tekrar dirileceklerini söylerler.

“Derler ki:” Bu dünyadaki hayatımızdan başkası yoktur. Ölürüz ve diriliriz; bizi mahveden, sadece yaşlanmadır.” Onların bu hususta bir bilgisi yoktur, sadece tahmin yürütürler.” (Casiye 24)

Kimileri de ölümle her şeyin biteceğini ve hesap gününün yalan olduğunu söyleyerek duygularını bastırmaya çalışırlar. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

“O gün yalancıların çekeceği var! Onlar hesap gününü yalan sayanlardır. Saldırgan ve günaha düşkün olandan başkası o günü yalan saymaz. Ona ayetlerimiz okunduğu zaman “ bunlar eskilerin masalları” der. Hayır, hayır; aslında kazandıkları günahlar, yürekleri üzerinde pas oluşturmuştur. Sakın böyle yapmayın; bunlar o gün Rablerinden uzak tutulacaklardır. Sonra bunlar o alevli ateşte kızaracaklardır. Sonra onlara şöyle denecektir:” İşte sizin yalan sayıp durduğunuz , budur.” (Mutaffifin 10-17)

    10
    0