Kurân ve Hayat Niye bu hale geldik? Kurân ve Hayat
top of page

Niye bu hale geldik?

Yeryüzünde 1,5 milyon Müslüman var. Bizler Müslüman olarak halimizden memnun muyuz? 1,5 milyon Müslümanın yaşadığı kader mi?


Nerede Müslüman var orada kan var, göz yaşı var, orada insan hakları ihlalleri var, orada zulüm var. Ve Müslümanın Müslümana yaptığı zulümü kafirler yapmıyor. Burnumuzun dibinde Suriye’de oluk oluk kan akıyor. Mesela mezhep çatışması.


Müslüman olan insanlar Şii oldukları için Sünniler tarafından, Sünni olanı Şii’ler tarafından öldürüyorsa, ben o zaman şu soruyu sorarım: “Ya sizin dininizde bir problem vardır ya da sizde bir problem var.” Buyurun tercihi siz yapın!


Dinde bir problem olur mu? İslam en mükemmel din. İslam akıl dini, İslam fıtrat dini. Ama tabi siz Kurân ısrarla “oku” derken Kurân okumaktan vazgeçerseniz, Kurân’ı devre dışı bırakırsanız, Kurân’ı sadece sevap kazanmak için okur, anlamazsanız, Kurân’ın uyarılarını unutursunuz.

Kurân size diyor ki: “Hepiniz birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılın. Ayrılmayın” (Ali İmran 103)


Ayrılırsanız ne olur?


Kurân uyarıyor. Ayrılırsanız gücünüz gider, devletiniz kaybolur. Daha önceki topluluklar gibi parça parça olmayın, fırka fırka olmayın. Her fırka, her hizip, her topluluk kendi sahip olduğu ile övünür, sadece kendisini doğru kabul eder, sadece kendisini Müslüman kabul eder. Bu çok acı bir durum. Şu anki din insanları birleştirmiyor insanları parça parça ediyor. Müslümanlar akıldan uzaklaştıkça, Müslümanlar Kurân’dan uzaklaştıkça parçalanıyorlar. Yunus suresi 100’ncü ayette Rabbimiz diyor ki: Allah, pisliği, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır.”


Eğer 1,5 milyon Müslüman’ın neden bu şekilde perişan olduğunu anlamak gibi bir niyetiniz varsa lütfen bu ayeti defaatle okuyun.


1,5 milyon Müslüman’ın içinde bulunduğu perişan vaziyet, yaşadıkları olumsuzluklar kader mi?


Kader diyecekseniz, o zaman Allah’ın haşa zalim olması gerekecek, düşünemeyiz. O zaman Kurân’ın bize yine bir uyarısı gelecek karşımıza Şûrâ suresi 30’ncu ayet ile:


“Başınıza gelen her türlü olumsuzluk, musibetler, belalar, sizin ellerinizle işledikleriniz yüzündendir, sizin tercihleriniz yüzündendir, sizin aklınızı kullanmamanız yüzündendir.” Son derece açık karmaşık bir şey değil.


O zaman tablo açık. Müslümanlar durup dururken bu hale gelmedi. O zaman şu soruyu soralım. Niye bu hale geldik?


www.kuranvehayat.net

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Ölenler için Hatim indirmek...

Kur’an ölenler için hatim kitabı değildir. Yaşayanların haklarını korumanın, emeklerine saygının kitabıdır. Bunu din zannediyorsanız böyle bir din yok. Dinin bir peygamberi var. Onun hayatında böyle b

KADER

Bu kader kelimesini ne kadar duyarsanız Dine ve Allah’a ihanetin o kadar yapıldığına hükmedeceksiniz. Çünkü bugünkü manası ile kullanılan kader Kur’an’ın kabul etmediği kader anlayışıdır. Emevî despot

BİZE KURÂN YETER.

İnsanların yaratılışında DNA’mıza kodlanmış olan beş temel özellikler vardır. 1-      Beslenme içgüdüsü 2-      Çanını koruma içgüdüsü 3-      Cinsellik içgüdüsü 4-      Merak içgüdüsü 5-      Tapınma

bottom of page
Kurân ve Hayat